85330 Kotor
Mon - Sun 00.00 - 24.00

Preporučujemo da posjetite

Bokokotorski zaliv

Krstarenje počinje u tivatskoj luci „Pine“ u 10 sati ujutru. Tokom plovidbe prolazimo pored ostrva Sv. Marko i Ostrva cvijeća kao i prekrasnih primorskih sela Krašići, Rose i Luštica. Na kraju ovog dijela putovanja, uplovićemo u zalivsku plažu Žanjice, gdje je predviđen odmor u trajanju 90 minuta. Pauzu možete iskoristiti za plivanje, osvježenje na nekoliko plaža ili se pak možete ukrcati na jedan od brodova koji vas vode do Plave špilje na plivanje. Zatim nastavljamo do grada Herceg Novog. U Herceg Novom je predviđen odmor od 60 minuta i obilazak grada, samostalno ili u pratnji vodiča. Nastavljamo sa krstarenjem preko zaliva i dolazimo do ostrva Gospa od Škrpjela. Naspram ostrva nalazi se prelijep stari grad Perast. Grad je u istoriji bio veoma poznat zbog bogatstva flote koja je brojala preko 100 brodova. Ovdje je predviđen odmor od 30-60 minuta koje možete koristiti za obilazak crkve. Nakon pauze posjetićemo i Kotor, najveći i najpoznatiji grad zaliva, zbog svojih istorijskih spomenika zaštićenih od strane UNESCO-a kao svjetske kulturne baštine.


Dubrovnik

Dubrovnik je jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Sa izuzetnom prirodnom ljepotom i bogatom istorijom, grad-hotel je fascinantan u svakoj sezoni. Grad možete obići se vodičem, sami ili sa nekim koga volite. Susresti ćete se s nevjerovatnim gradom, kakav se samo može zamisliti. A kada se umorite, možete sjesti u jedan od mnogih kafića na Stradunu ili okolnim ulicama. Dođite, posjetite pozorište, koncerte, popnite se na zidine, posjetite jedan od mnogih muzeja, akvarijum u tvrđavi Sv. Ivana, posjetite izložbu u nekoj od deset salona i galerija, igrajte, snimajte, razmišljajte, zaljubite se. .. i kako bi Vaš put do Dubrovnika bio lijep i prijatan, napravite sebi uslugu i rezervišite sebi turu koju nudi naša agencija.
Prije dolaska u Dubrovnik, zaustavićemo se u potrazi za izuzetnim pogledom na Dubrovačku rivijeru.


Kanjoni

Posjeta kanjonima Crne Gore je veoma interesantna, jer se, između ostalog, može vidjeti i najdublji kanjon u Evropi. To je Kanjon rijeke Tare, dubok čak 1300 m. Kanjon rijeke Tare drugi je po dubini na svijetu, nakon kanjona Kolorado u Sjevernoj Americi. Na putu ćete videti Skadarsko jezero, kanjon rijeke Morače, a planirana je i posjeta manastiru Morača iz 1252. godine, posvećenom Bogorodici. Proći ćemo dalje kroz glavni grad Crne Gore – Podgoricu. Na rijeci Tari, videćete most Đurđevića Tara. Nakon što posjetimo kanjone, vidjećete i nacionalne parkove nevjerovatne ljepote – Biogradsku goru i Durmitor. Za one koji vole, postoji mogućnost kupanja u Crnom jezeru na Durmitoru.


Tara - rafting

Do kampa na obali Tare, gdje ćete dobiti neophodnu opremu za splavarenje, putuje se tri sata. Doručak je predviđen na seoskom putu na ušću rijeka Pive, Tare i Drine. Pauze za fotografisanje. Spust niz rijeku traje oko dva i po sata. Za to vrijeme prelaze se preko 23 brzaka, sve u pratnji instruktora. Na kraju raftinga – ručak, a zatim je planiran povratak i noćenje.


Ostrog

Za manje od dva sata iz Budve, Becića i Rafailovića preko Cetinja i Podgorice stiže se u manastir Ostrog, najveći pravoslavni manastir, ne samo u Crnoj Gori, već i izvan nje. U Ostrogu se čuvaju mošti Sv. Vasilija Ostroškog. Postoji mnogo priča koje govore o čudesnim silama moštiju. Vodimo Vas najprije do donjeg manastira, a zatim se penjemo u gornji manastir. Na Ostrogu se ostaje preko tri sata. Nakon toga predviđen je povratak u odmaralište.


Trebinje

Trebinje se nalazi na karavanskoj ruti koja vodi iz Kotora i Dubrovnika u Bosnu, Srbiju i Crnu Goru. Prvi urbane obrise grad poprima još u srednjem vijeku. Stari grad Trebinje osnovan je početkom XVII vijeka na obalama rijeke Trebišnjice i zvao se Ban Vir. Današnji stari grad – Kastel, nastao je na mjestu nekadašnjeg trgovačko-zanatskog centra. Na period austrougarske vladavine i danas podsjećaju građevine javnog karaktera, upravne zgrade, kasarne, škole i drugo. Taj stil se uklopio u mediteranski centar Trebinja. Burna istorija na ovim prostorima ostavila je svoje tragove i spomenike kulturno-istorijske baštine kao što su: srednjovjekovna nekropola, gdje su otkrivena dva ćirilična natpisa iz XII vijeka, manastir Tvrdoš (IV–VI vijek), manastir Duži (XVI vijek), Petro-Pavlov manastir (IV–VI vijek), manastir Zavala (XIII vijek).


Cetinje - Lovćen

Na nekih 30 minuta vožnje iz Budve, u unutrašnjosti Crne Gore, nalazi se stari glavni grad Crne Gore – Cetinje. Tamo možete posjetiti i vidjeti Cetinjski manastir u kome se čuva ruka sv. Jovana Krstitelja, kao i čestica krsta na kojem je Isus bio raspet. Takođe možete posjetiti brojne muzeje. Nakon 90-minutne posete Cetinja, putovanje, u trajanju 35 minuta, nastavljamo prema Lovćenu. Na lovćenu se nalazi mauzolej posvećen Petru Petroviću Njegošu, sagrađen šezdesetih godina XX veka. Sa vrha Lovćena, pruža se prekrasan pogled na Bokokotorski zaliv, dolinu Skadarskog jezera i skoro čitavu teritoriju Crne Gore.